22
april
2021
|
08:30
Europe/Amsterdam

Plaatsen nieuwe fietsbrug E34 - snelweg twee dagen en twee nachten afgesloten

Samenvatting

Op 8 en 9 mei wordt de E34 ter hoogte van Waaslandhaven-Oost afgesloten voor het plaatsen van de nieuwe fietsbrug over de snelweg. 

In het weekend van 8 en 9 mei wordt in twee dagen en twee nachten de nieuwe fietsbrug over de E34 geplaatst. Hiervoor sluiten we de snelweg volledig af tussen zaterdagochtend 6u en maandagochtend 5u.

Omgeving vermijden

Doorgaand- en kustverkeer raden we aan om de E34 te vermijden en via de Kennedytunnel/E17/R4 of Liefkenshoektunnel (TOL) te rijden. Op langere afstand kies je best voor de E40 via Brussel.

Bekijk voor je vertrek zeker www.verkeerscentrum.be voor de actuele situatie op de weg en volg de digitale signalisatie boven de snelweg.

 

Lokaal omrijden

Om de brug op een veilige manier te kunnen plaatsen sluiten we de E34 volledig af. Hiervoor voorzien we omleidingen:

  • Rijd je richting Antwerpen, dan word je lokaal omgeleid via de kluifrotonde en een tijdelijke omleidingsweg ten noorden van de E34. Ter hoogte van knooppunt Sint-Anna kan je terug de snelweg oprijden;
  • Verkeer richting Zelzate verlaat de snelweg via afrit 7 Sint-Anna Linkeroever. We leiden om via de tijdelijke omleidingsweg ten noorden van knooppunt Sint-Anna, de Keetberglaan, Steenlandlaan en complex 10 Waaslandhaven-Zuid.

Voor de veiligheid en doorstroming van de omleidingen van de afgesloten snelweg worden enkele opritten en kruispunten afgesloten:

  • Oprit 8 Waaslandhaven-Oost. We leiden om via de Keetberglaan, Steenlandlaan en complex 10 Waaslandhaven-Zuid;
  • De aansluiting van de Waaslandhaven en E34 naar Linkeroever. Vanuit de Waaslandhaven rijd je via complex 10 Waaslandhaven-Zuid de E34 op. Verkeer van de E34 naar Linkeroever leiden we om via de E17, keerbrug in Kruibeke en afrit 7 Sint-Anna Linkeroever;
  • De Canadastraat wordt volledig afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Keetberglaan. We leiden om via de Kwarikweg;
  • De Keetberglaan ter hoogte van de Nieuwe Weg;
  • De aansluiting van de Steenlandlaan naar complex Melsele. Je bereikt de snelweg via Waaslandhaven-Zuid.

De fietsbrug sluit in de toekomst aan op een nieuwe fietstunnel onder de Canadastraat en zorgt zo vanaf 2022 voor een conflictvrije fietsverbinding tussen Zwijndrecht en de Waaslandhaven.

Bekijk de locatie van de fietsbrug op onze Project Atlas.