04
oktober
2021
|
16:41
Europe/Amsterdam

Plaatsen nieuwe seinbruggen op E17 en R1

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 oktober plaatsen we nieuwe seinbruggen boven de E17 richting Antwerpen en de R1 richting Zelzate. Ter hoogte van de werken nemen we hiervoor enkele rijstroken in.

In het kader van de Oosterweelwerken vernieuwen we de E17 volledig tussen het complex Zwijndrecht en het knooppunt Antwerpen-West. Eerder dit jaar namen we ook de vernieuwde R1 tussen de knooppunten Antwerpen-West en Sint-Anna Linkeroever in gebruik. Naast een nieuwe riolering, fundering en (geluidsarme) toplaag, bouwen we geluidsschermen en -bermen om de geluidsoverlast van de snelweg op de omgeving te verminderen.

Ook de technische installaties (zoals openbare verlichting en dynamische signalisatie) zijn splinternieuw. In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 oktober, tussen 21u en 5u, plaatsen we twee nieuwe seinbruggen over de E17 richting Antwerpen en de R1 richting Zelzate. Aan die seinbruggen wordt o.a. die dynamische signalisatie bevestigd. 

Rijd je naar Antwerpen?

Dan heb je ter hoogte van Zwijndrecht lokaal enkel de pechstrook van de E17 ter beschikking. Verkeer zal hier maar moeilijk kunnen passeren, dus hou rekening met extra reistijd.

Rijd je naar Zelzate?

Dan nemen we op de R1 tussen Antwerpen-West en Sint-Anna Linkeroever lokaal de linkse rijstrook in.