06
mei
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Plaatsing geluidsschermen naast R1 in Merksem start 23 mei

Samenvatting

Maandag 23 mei verrijzen de eerste geluidsschermen langs de R1 in Merksem. Drie weken later is de klus geklaard en is de woonwijk Lambrechtshoeken afgeschermd van de snelweg via een vier meter hoog geluidsabsorberend scherm.

Bermen R1 Merksem

Eind oktober startten de Oosterweelwerken in Merksem. De aannemer richtte de werfzone tussen Groenendaallaan en Jozef Masurebrug in langs beide zijden van de Ring. Bomen en struikgewas werden gekapt, werfwegen en riolering aangelegd. Sindsdien is de geluidsoverlast in de woonwijk Lambrechtshoeken toegenomen. Bouwheer Lantis en aannemer Roco stelden dan ook alles in het werk om de woonwijk zo snel als mogelijk af te schermen van de snelweg. 

Vier meter hoge geluidsschermen 

De afgelopen maanden werd een riolering langs de R1 gelegd. Momenteel giet de aannemer de asfaltlaag. Op 23 mei start hij vervolgens met de bouw van de eerste schermen. De aannemer werkt van zuid naar noord zodat de Bergen op Zoomlaan als eerste afgeschermd wordt van de R1.  Als alles volgens plan verloopt, bereikt hij omstreeks 10 juni Geertshoek in het uiterste noorden van de woonwijk.