03
juli
2020
|
15:04
Europe/Amsterdam

Plaatsing tijdelijke brug over E17 in Kruibeke

Samenvatting

Tijdens de nachten van 3 op 4 juli en 4 op 5 juli plaatst de aannemer een tijdelijke brug over de E17 in Kruibeke Deze brug komt naast de bestaande brug van de Krijgsbaan te liggen. Tijdens beide nachten is het verkeer op de snelweg en op de Krijgsbaan onderbroken.

Tijdens de nachten van 3 op 4 juli en 4 op 5 juli plaatst de aannemer een tijdelijke brug over de E17 ter hoogte van het complex Kruibeke. Deze brug komt naast de bestaande brug van de Krijgsbaan te liggen. Tijdens beide nachten is het verkeer op de snelweg en op de Krijgsbaan onderbroken. Let op: toeschouwers zijn NIET toegestaan op de brug van de Krijgsbaan. Deze wordt gebruikt als omleiding voor het snelwegverkeer en is dus absoluut verboden toegang.

Verkeer op de snelweg 

  • De snelweg is tijdens de nacht van 3 op 4 juli in beide richtingen afgesloten tussen 2 uur en 5 uur. Tijdens de nacht van 4 op 5 juli wordt het verkeer richting Antwerpen onderbroken tussen 1 uur en 5 uur, in de richting van Gent tussen 2 uur en 7 uur.
  • Het verkeer verlaat dan de snelweg via de afritten Kruibeke en kan de snelweg terug oprijden via de opritten Kruibeke. De op- en afritten zijn uitsluitend toegankelijk voor doorgaand snelwegverkeer en niet voor bestemmingsverkeer.

Verkeer op de Krijgsbaan

  • De Krijgsbaan is tijdens beide nachten afgesloten voor verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Pastoor Coplaan in Zwijndrecht.

Verkeer op- en afrittencomplex Kruibeke 

  • Het op- en afrittencomplex is volledig afgesloten. De omleidingen lopen via de complexen Zwijndrecht en Haasdonk.
  • De oprit richting Antwerpen wordt omgeleid via oprit Zwijndrecht
  • De afrit richting Antwerpen wordt omgeleid naar de afrit in Zwijndrecht die tijdelijk opengesteld wordt.
  • De afrit richting Gent wordt omgeleid via afrit Zwijndrecht.
  • De oprit richting Gent kan niet omgeleid worden via oprit Zwijndrecht omdat deze oprit afgesloten is voor de renovatiewerken op de E17. Deze omleiding loopt via de N70 (Beveren) en de N419 (Kruibeke) naar het complex Haasdonk. (zie groene omleiding)

Een tijdelijke keerbrug voor bestemmingsverkeer naar Zwijndrecht

De tijdelijke brug gaat in het weekend 17-19 juli in dienst als keerbrug voor het snelwegverkeer. Het verkeer richting Gent zal via de keerbrug kunnen omkeren en richting Antwerpen rijden.

Deze keerbeweging is noodzakelijk voor bestemmingsverkeer naar Zwijndrecht.

De afrit in Zwijndrecht voor verkeer richting Gent sluit vanaf het weekend van 17-19 juli. Komende van de Kennedytunnel is deze sluiting definitief. Vanaf 17 oktober is de afrit in Zwijndrecht wel terug bruikbaar voor het verkeer van de R1/E34.

Rij je richting Gent en heb je bestemming Zwijndrecht? Dan rij je voorbij de oude afrit Zwijndrecht en keer je in Kruibeke via de tijdelijke keerbrug. Zo bereik je de afrit Zwijndrecht richting Antwerpen aan de zuidzijde van de snelweg die vanaf dan terug open is voor verkeer.

De oprit in Zwijndrecht voor verkeer richting Antwerpen sluit definitief vanaf 1 september. Rij je vanuit Zwijndrecht of Burcht richting Antwerpen? Dan neem je de oprit in Zwijndrecht richting Gent en keer je in Kruibeke via de tijdelijke keerbrug. Via de E17 bereik je zo de Kennedytunnel of de R1/E34.