19
april
2022
|
15:26
Europe/Amsterdam

Raad van State schorst Technische Verslagen: Lantis reageert

Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, heeft kennis genomen van het arrest van de Raad van State dat de conformverklaringen voor de grondwerken op de werven Linkeroever en Scheldetunnel opnieuw schorst. De bouwheer betreurt dit arrest ten zeerste.  

We hebben de afgelopen maanden, samen met onze aannemers, samen met onze raadslieden en onze erkende bodemsaneringsdeskundigen, samen met onze partners en stakeholders werkelijk alles in het werk gesteld om ons te schikken naar het arrest van eind vorig jaar. Dat de grondwerken nu opnieuw worden stil gelegd, komt bijzonder hard aan”, zegt Luc Hellemans, algemeen directeur bij Lantis.  

Hoe lang de grondwerken met gebiedseigen grond precies stil zullen leggen, is vandaag moeilijk te voorspellen. De juridische analyse van het arrest en de gevolgen daarvan zijn momenteel volop aan de gang. Wel is het zo dat de activiteiten op de werven niet meteen zullen stoppen. 

We hebben de voorbije weken uiteraard onze voorzorgen genomen. Als bouwheer van een dergelijk maatschappelijk belangrijk project draag je een verantwoordelijkheid, niet in het minst naar je omgeving toe. De komende weken zullen we dus aan de slag kunnen blijven, in afwachting van een oplossing voor deze situatie.” zegt Luc Hellemans, algemeen directeur bij Lantis.