11
juni
2021
|
14:22
Europe/Amsterdam

Situatie fietsers Scheldelaan wijzigt vanaf 21 juni

Samenvatting

Door de werken aan de Scheldetunnel op Rechteroever, zijn de fietspaden op de Scheldelaan en de Scheldedijk plaatselijk afgesloten vanaf 21 juni. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om op de Scheldelaan of de Scheldedijk te fietsen tussen het kruispunt van de Scheldelaan met de Oosterweelsteenweg en het kruispunt van de Scheldelaan met de Kastelweg. Alle fietsverkeer rijdt dan via de Kastelweg.

Situatie vanaf 21 tot 25 juni

Fietsers die van de Royerssluis komen en naar de Scheldelaan moeten, kunnen via het fietspad over de Scheldedijk fietsen. Dat is toegankelijk tot aan het niet-verharde stuk. Via de aansluiting van de Scheldelaan rijd je dan verder naar de Kastelweg. Fiets je naar de Noordkasteelbruggen komende van de Royerssluis dan neem je het fietspad van de Oosterweelsteenweg en rij je via de fietstunnel.

Tijdelijk fietspad vanaf 25 juni

Vanaf 25 juni is er een tijdelijk fietspad beschikbaar tussen de fietstunnel en de Kastelweg. Daarvoor wordt een rijstrook van de Oosterweelsteenweg ingenomen. Fietsers die van de Royerssluis richting Lillo rijden moeten zo niet door de fietstunnel maar kunnen aansluiten op het tijdelijk fietspad. Wie naar de Noordkasteelbruggen moet, rijdt wel via de tunnel.

Je kan hier het overzicht en de beschrijving van de fietsroutes downloaden.

 

Meer weten over de werken aan de Scheldetunnel? Neem dan een kijkje op deze pagina.