11
januari
2019
|
15:55
Europe/Amsterdam

Start aanleg werfweg Oost aan Charles de Costerlaan

Samenvatting

De aannemer start op 14 januari met de aanleg van werfweg Oost. Deze werfweg loopt langs de oostzijde van de R1 en verbindt de Charles de Costerlaan met de Beatrijslaan. In de eerste fase (14 - 18 januari) wordt de verbinding met de Charles de Costerlaan aangelegd.

De aannemer start op maandag 14 januari met de aanleg van werfweg Oost. Deze loopt langs de oostzijde van de R1 en verbindt de Charles de Costerlaan met de Beatrijslaan. De werfweg kadert in een ruim netwerk van werfwegen. Tijdens de Oosterweelwerken zal het werfverkeer deze werfwegen gebruiken om door het projectgebied te bewegen. Op die manier wordt extra verkeersdruk op de lokale wegen vermeden.

Werfweg Oost: aanleg in twee fases

Fase 1: 14-18 januari

Tijdens de eerste fase wordt een verbinding tussen de werfweg en de Charles de Costerlaan gebouwd. Er wordt een doorsteek met verkeerslichten aangelegd zodat het werfverkeer veilig de Charles de Costerlaan kan oprijden richting E34. Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer op de Charles de Costerlaan richting Waaslandtunnel ter hoogte van de doorsteek op 1 rijstrook gezet.

Fase 2: 19 januari - 1 april 2019

Vanaf 21 januari legt de aannemer de werfweg zelf aan. Eventuele hinder op de Charles de Costerlaan blijft vanaf dan beperkt tot een verminderde maximumsnelheid in de omgeving van de werfdoorsteek tot 50 km/u.

Update: Sinds 28 januari 2019 zijn de verkeerslichten - die de afwikkeling van het werfverkeer op een vlotte en veilige manier regelen - voorzien van stroom. Op 29 januari werd de signalisatie geactiveerd, zodat die vanaf 30 januari door het werfverkeer gebruikt kan worden.