15
oktober
2020
|
12:09
Europe/Amsterdam

Start heraanleg E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West vanaf weekend 23/10

Samenvatting

Vanaf het weekend van 23 oktober start de aannemer met de heraanleg van de E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West. In de eerste fase wordt de rijbaan richting Gent vernieuwd. Je rijdt dan in beide rijrichtingen over de rijbaan richting Antwerpen.

Van april tot juli vernieuwde de aannemer het stuk E17 tussen Kruibeke en Zwijndrecht en in augustus werd het tijdelijk knooppunt Antwerpen-West in gebruik genomen. Vanaf het weekend van 23 oktober start ook de vernieuwing van de E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West. De snelweg wordt hier grondig vernieuwd, met een nieuwe fundering en een geluidsarme toplaag.

In het kader van de Oosterweelwerken Linkeroever/Zwijndrecht vernieuwen we in het hele projectgebied alle snelwegen en op- en afritten. Vanaf het weekend van 23 oktober is de E17 tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West aan de beurt voor een grondige vernieuwing. Van donderdag 22 tot zondag 25 oktober bereid de aannemer de nieuwe verkeerssituatie voor.

De aannemer vernieuwt eerst de rijbaan richting Gent. Voor deze werken wordt die rijbaan volledig afgesloten, waardoor het verkeer richting Gent mee op de rijbaan richting Antwerpen geplaatst zal worden. In beide rijrichtingen zijn drie rijstroken beschikbaar. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Zwijndrecht steekt het verkeer richting Gent de middenberm door.

De vernieuwing van de rijbaan richting Gent duurt tot mei '21. Aansluitend wordt de rijbaan richting Antwerpen vernieuwd.

Nieuwe tunnels onder de E17

Tijdens deze werken bouwt de aannemer ook twee nieuwe tunnels onder de E17:

Daarnaast wordt de dakplaat van twee bestaande tunnels vernieuwd:

Bekijk het toekomstbeeld

Afrit Zwijndrecht opnieuw open voor verkeer van E34

Vanaf donderdag 22/10, rond 22u30, is de afrit in Zwijndrecht terug beschikbaar voor verkeer van de E34. Zij kunnen gebruik maken van de nieuwe aansluiting met de Pastoor Coplaan.

Voor verkeer komende van de Kennedytunnel blijft de afrit afgesloten. Ook de oprit richting Antwerpen is definitief afgesloten. De omleiding hiervoor loopt via de keerbrug in Kruibeke.