20
augustus
2020
|
15:46
Europe/Amsterdam

Tijdelijk knooppunt Antwerpen-West in gebruik genomen

Samenvatting

Vanochtend werd het tijdelijk knooppunt Antwerpen-West volledig in gebruik genomen. Hierdoor krijgen we een nieuwe verkeerssituatie die extra alertheid van de weggebruiker vraagt.

Sinds vanochtend is het tijdelijk knooppunt Antwerpen-West volledig in gebruik genomen. Deze tijdelijke wegen en bruggen zorgen ervoor dat we voldoende ruimte creëren voor de afbraak van het oude en opbouw van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West. De verkeerssituatie is gewijzigd, maar blijft nu stabiel voor ongeveer drie jaar.

De afgelopen maanden werd hard gewerkt aan de bouw van een tijdelijk knooppunt binnen het bestaande. Midden juli werden twee tijdelijke bruggen op hun plaats gelegd en van 12-17 augustus brak de aannemer twee oude bruggen af.

Sinds vanochtend is het dus zo ver: het tijdelijke knooppunt Antwerpen-West is volledig in dienst genomen. Dankzij deze tijdelijke wegen en bruggen kan het oude knooppunt worden afgebroken en maken we voldoende ruimte vrij voor de opbouw van het nieuwe, compacte knooppunt Antwerpen-West. Ondertussen kan het verkeer in alle richtingen gewoon blijven rijden.

Bekijk hier het toekomstbeeld van Antwerpen-West

Donderdagochtend 20 augustus 2020Nieuwe verkeerssituatie Antwerpen-West

  • Het verkeer rijdt er over 2x3 versmalde rijstroken over tijdelijke bruggen en wegen.
  • Je voegt rechts uit als je vanuit de E17 richting R1/E34 wil rijden.
  • Je voegt rechts in op de E17 als je vanuit de E34 naar de Kennedytunnel wil rijden.
  • De oprit Linkeroever blijft dicht tot 31 augustus.
  • Deze werfsituatie blijft gedurende 3 jaar stabiel.

Wees de volgende weken extra alert in de ruime omgeving van de Kennedytunnel. Een nieuwe verkeerssituatie vraagt gewenning. Matig je snelheid, hou de verkeersborden in de gaten en zet je gps en cruisecontrol tijdelijk uit.