30
november
2021
|
09:49
Europe/Amsterdam

Tijdelijke fietsbrug E34 verwijderd in nacht van 11 op 12 december

Tijdens de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december verwijderen we de tijdelijke fietsbrug over de E34. Richting Zelzate sluiten we daarvoor de E34 plaatselijk af. We voorzien lokaal omleidingen.

In de zomer van 2019 openden we een tijdelijke fietsbrug om ook tijdens de werken een veilige oversteek over de snelweg te voorzien. Nu de nieuwe fietsbrug in gebruik is, kan de tijdelijke brug terug verwijderd worden. Dat doen we in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december.

In de nacht van 11 op 12 december verwijderen we deze tijdelijke fietsbrug.

Eén nacht lokale omleidingen:*

  • 1u tot 7u: We sluiten de R1 richting Zelzate af ter hoogte van het knooppunt Sint-Anna. Je rijdt om via afrit 7 Sint-Anna Linkeroever, de tijdelijke omleidingsweg ten noorden van het knooppunt Sint-Anna en oprit 8 Waaslandhaven-Oost;
  • 1u tot 8u: Tijdelijke omleidingsweg van Canadastraat richting Linkeroever is afgesloten. Kom je van de E34 of Waaslandhaven en rijd je richting Linkeroever, dan rijd je om via de E17 en de keerbrug in Kruibeke.

Opgelet: Op de E34 richting Antwerpen zal de wegpolitie het verkeer kortstondig tegengehouden. Hou hier dus rekening met een langere reistijd. Aan Melsele en Waaslandhaven-Oost zal op deze momenten ook het verkeer op de oprit richting Antwerpen kortstondig worden tegengehouden;

In de nacht van 11 op 12 december zijn er lokaal omleidingen voorzien voor het uithijsen van de tijdelijke fietsbrug over de E34.

Nieuwe fietsbrug in gebruik

Met de Oosterweelwerken leggen we in totaal meer dan 35 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietspaden, -tunnels en -bruggen aan, waarvan 16,5 kilometer in Linkeroever en Zwijndrecht. Zo zorgen we voor meer comfortabele en veilige alternatieven voor de wagen en ondersteunen we mee de modal shiftOok aan de Waaslandhaven.

In de zomer namen we de fietstunnel van de Canadastraat al in gebruik, waardoor fietsers de Canadastraat veilig en zonder verkeerslichten konden kruisen. De nieuwe fietsbrug over de E34 volgde op 26 november. Fiets je tussen Zwijndrecht en de Waaslandhaven? Dan kruis je sindsdien de snelweg via deze nieuwe brug en sluit je rechtstreeks aan op de fietstunnel onder de Canadastraat.

Dat vierden we met een kleine attentie voor de fietsers die de kou trotseerden.