23
november
2020
|
10:37
Europe/Amsterdam

Tramverkeer tussen P+R Linkeroever en P+R Melsele gedurende 4 weken onderbroken

Samenvatting

Vanaf vrijdag 27 november tot en met zondag 20 december 2020* is er geen tramverkeer mogelijk tussen Linkeroever, Zwijndrecht en Melsele. Start- en eindpunt van tramlijn 3 vormt de halte P+R Linkeroever. Van hieruit voorziet De Lijn in een vervangende busdienst die om de 10 minuten zal rijden. De Lijn start op 23 december terug met de tramritten.

De tramverbinding moet tijdelijk uit dienst genomen worden voor de Oosterweelwerken op de Blancefloerlaan nabij het toekomstige P+R gebouw Linkeroever.

De afgelopen maanden reed de tram in deze werfzone in beide richtingen over 1 spoor. Een tramwissel regelde de overgang van dubbelspoor naar enkelspoor. De volgende 4 weken wordt deze spoorwissel verwijderd en start de aannemer met de bouw van de nieuwe halte Verbrandendijk.

Tijdens deze werkzaamheden is tramverkeer helaas niet mogelijk. De aannemer streeft ernaar om de periode van onderbreking tot een absoluut minimum te beperken. Daarom werkt hij gedurende 4 weken tussen 5u ‘s ochtends en 22u ‘s avonds en dit 6 dagen op 7.

De Oosterweelwerken aan de trambedding op de Blancefloerlaan zijn in oktober 2019 opgestart en duren tot januari 2022. Ze zijn nodig om een vlotte overstap te realiseren van de auto naar het openbaar vervoer vanuit de nieuwe P+R Linkeroever.

De dienstregelingen van De Lijn vindt u op www.delijn.be.

*Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de planning wijzigen.