24
februari
2021
|
14:13
Europe/Amsterdam

Tunnel Antwerpsesteenweg tijdelijk terug volledig beschikbaar, opstart nieuwe werf Pastoor Coplaan

Samenvatting

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 januari wordt de tunnel van de Antwerpsesteenweg terug in beide rijrichtingen beschikbaar. Aan de Pastoor Coplaan start begin februari een nieuwe werf op. (UPDATE)

Update 24/2: het eenrichtingsverkeer in de Heidestraat is door de weersomstandigheden met een week uitgesteld. Dit staat nu ingepland op 25 en 26 februari.

--------------------------------

Tunnel Antwerpsesteenweg tijdelijk terug in beide rijrichtingen beschikbaar

Rond de tunnel van de Antwerpsesteenweg is al een tijdje heel wat bedrijvigheid. Langs de zijde van Zwijndrecht werd een nieuwe brug over de Antwerpsesteenweg gelegd voor de verbindingsweg en de tunnel zelf wordt gerenoveerd. Naast de bestaande tunnel leggen we een nieuwe tunnel aan, zodat we in de toekomst het gemotoriseerde verkeer kunnen scheiden van de fietsers en voetgangers. Hier geldt sinds het najaar van 2019 eenrichtingsverkeer richting Zwijndrecht. Vanaf de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 januari stellen we de tunnel tijdelijk terug beschikbaar in beide rijrichtingen.

Doorkijk 2021:

  • 30 januari – mei: tunnel Antwerpsesteenweg open in de 2 rijrichtingen. Fietsers rijden enkelrichting op het fietspad aan elke kant van de weg.
  • Juni – augustus: tunnel Antwerpsesteenweg terug enkelrichting. Verkeer rijdt van Burcht naar Zwijndrecht. De omleiding verloopt via de N70 en de Pastoor Coplaan. Fietsers rijden in beide richtingen aan de westkant van de tunnel.
  • Vanaf september: tunnel Antwerpsesteenweg open in de 2 rijrichtingen. Fietsers rijden enkelrichting op het fietspad aan elke kant van de weg.

In de eerste helft van 2022 wordt de nieuwe tunnel in gebruik genomen.

Bekijk hier het toekomstbeeld van deze zone

Begin februari start nieuwe werf Pastoor Coplaan

Ook de onderdoorgang van de Pastoor Coplaan onder de E17 wordt vanaf 5 februari gerenoveerd en verstevigd. In de toekomst zal de afrit komende van Gent ook de Pastoor Coplaan oversteken en aansluiten op de nieuwe Hoefijzersingel. 

Wisselende verkeerssituaties in 2021:

  • Auto’s: het verkeer kan steeds in beide richtingen door, maar de werfzone zal het komende jaar regelmatig verschuiven. Hierdoor rijdt het verkeer over versmalde rijstroken.
  • Fietsers en voetgangers: ook zij kunnen altijd door, maar de verkeerssituaties zullen geregeld wijzigen.

Op het einde van de zomer en in het najaar van 2021 zal de Pastoor Coplaan telkens een weekend worden afgesloten voor het plaatsen en later het wegnemen van een overkluizing. De overkluizing komt aan de zuidzijde van de E17, kant Burcht. Hierboven bouwt onze aannemer de afrit van de E17 komende van Gent. We communiceren hier later over als de exacte data bekend zijn.

Bekijk hier het toekomstbeeld van deze zone

OPGELET: Op 25 en 26 februari is er tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Heidestraat. Je kan de Heidestraat inrijden vanuit de Pastoor Coplaan. Uitrijden kan via het terrein Westpoort naar de Pastoor Coplaan. Fietsers kunnen wel nog in beide richtingen de Heidestraat in- en uitrijden.