22
juli
2021
|
13:53
Europe/Amsterdam

Update nutswerken Groenendaallaan

Samenvatting

De hele zomer zijn nutsmaatschappijen (water, gas, elektriciteit…) aan het werk op de Groenendaallaan. Ze verplaatsen leidingen zodat die geen obstakel vormen tijdens de toekomstige Oosterweelwerken. De werken met hinder voor fietsers, voetgangers en wegverkeer vinden plaats nabij het op- en afrittencomplex Merksem. De huidige verkeerssituatie blijft er behouden tot 9 augustus. Dan gaan de werken een nieuwe fase.

verkeersituatie augustus-01

Kruispunt Groenendaallaan – Columbiastraat: Columbiastraat afgesloten vanaf 9 augustus

De nutswerken voor het Tankstation van Total lopen tot begin augustus. De werfzone verhuist vanaf maandag 9 augustus naar het kruispunt met de Columbiastraat.

  • De Columbiastraat is vanaf maandag 9 augustus tot vrijdag 17 september afgesloten voor wegverkeer. Je rijdt plaatselijk om via de Noorderlaan.
  • Op de Groenendaallaan is één rijstrook afgesloten tussen afrit R1 en kruispunt met Columbiastraat.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de werf in de Columbiastraat veilig passeren. Op de Groenendaallaan gebruiken zij het dubbelrichtingsfietspad en voetpad langs de zuidzijde van de Groenendaallaan.

Kruispunt Groenendaallaan - Lambrechtshoekenlaan: oprit R1 naar Nederland open via pechstrook

De werken van Fluvius en Waterlink zijn in volle uitvoering. Hierdoor is de oprit R1 naar Nederland (naast McDonald's) tot 9 augustus volledig afgesloten. Dan gaan de werken een nieuwe fase in.

  • Vanaf maandag 9 augustus tot vrijdag 17 september kan je de oprit R1 naar Nederland oprijden via de pechstrook
  • De fiets- en voetpaden op de Groenendaallaan zijn onderbroken ter hoogte van de werfzone. Fietsers en voetgangers gebruiken het dubbelrichtingsfietspad en voetpad langs de zuidzijde van de Groenendaallaan.