05
augustus
2021
|
13:53
Europe/Amsterdam

Update nutswerken Groenendaallaan

Oprit R1 open vanaf 6 augustus - Columbiastraat dicht vanaf 17 augustus

Sinds mei zijn nutsmaatschappijen (water, gas, elektriciteit…) aan het werk op de Groenendaallaan nabij het op- en afrittencomplex Merksem. Ze verplaatsen leidingen zodat die geen obstakel vormen tijdens de toekomstige Oosterweelwerken. De verkeerssituatie wijzigt er geregeld. Een update voor augustus en september. 

 

 

Werfzone Groenendaallaan – Columbiastraat: Columbiastraat afgesloten vanaf 17 augustus

  • Columbiastraat: gaat dicht voor autoverkeer vanaf 17 augustus (dus niet op 9 augustus zoals eerder meegedeeld!) tot 14 september. Fietsers en voetgangers kunnen altijd veilig passeren. 
  • Afrit R1 vanuit Nederland: tot eind augustus is er één rijstrook beschikbaar op de rechtse uitvoegstrook.
  • Groenendaallaan rijrichting vanuit Merksem naar Luchtbal: tot eind september is één rijstrook afgesloten tussen afrit R1 en kruispunt met Columbiastraat. 
  • Het fiets- en voetpad aan de noordzijde is momenteel afgesloten. Het stuk tussen Total en de spoorwegbrug gaat weer open vanaf 24 september. Het fiets- en voetpad tussen de spoorwegbrug en MacDonalds blijft dicht tot eind 2021. 

Werfzone Groenendaallaan - Lambrechtshoekenlaan: oprit R1 naar Nederland open vanaf 6 augustus

  • Oprit R1 richting Nederland: gaat open vanaf 6 augustus. Het verkeer rijdt er vanaf 17 augustus tot eind september over de pechstrook.
  • Fiets- en voetpaden langs noordzijde van Groenendaallaan liggen in de werfzone en blijven afgesloten.

Opgelet! 
De nutswerken op de Groenendaallaan moeten in complexe omstandigheden uitgevoerd worden. De aannemers doen hun uiterste best om zich aan de oorspronkelijke planning te houden maar kleine wijzigingen blijven mogelijk.