14
augustus
2020
|
15:36
Europe/Amsterdam

Update Oosterweelwerken Antwerpen-West

Samenvatting

Sinds woensdagavond zorgen afbraakwerken aan de drukke verkeerswisselaar Antwerpen-West in Linkeroever voor lange vertragingen nabij de Kennedytunnel. Ook dit weekend lopen de werken 24/24 door. 3 belangrijke tips voor de weggebruikers.

Sinds woensdagavond zorgen afbraakwerken aan de drukke verkeerswisselaar Antwerpen-West in Linkeroever voor lange vertragingen nabij de Kennedytunnel. Ook dit weekend lopen de werken 24/24 door. Hierdoor blijven de verbindingen van de E17 naar de E34 en van de E34 naar de Kennedytunnel dicht. Het verkeer tussen de E17 en de Kennedytunnel beschikt slechts over 2x2 versmalde rijstroken.

3 belangrijke tips voor de weggebruikers rondom Antwerpen:

  • Vermijd - indien mogelijk - het hele weekend de ruime omgeving van de Kennedytunnel. Verkeer over (middel)lange afstand kiest best tijdig voor een alternatieve route.
  • Hou er rekening mee dat zondagnamiddag een zware verkeersomzetting start waardoor het verkeer tussen de E17 en de Kennedytunnel in beide rijrichtingen tijdelijk op 1 rijstrook rijdt.
  • Fasewissels zijn heel weersgevoelig en kunnen uitlopen. Check maandagochtend de verkeersbulletins vooraleer de weg op te gaan.

Belangrijk: vanaf woensdagnacht 19 op donderdag 20 augustus volgt een tweede verkeersomzetting en rij je nadien in Antwerpen-West in een volledig nieuwe verkeerssituatie. Je voegt er rechts uit als je vanuit de E17 naar de E34 wil rijden. Wees alert en matig je snelheid.