10
augustus
2022
|
15:05
Europe/Amsterdam

Veilige werftoegang voor Oosterweelwerf op Slachthuislaan

Aan de Slachthuislaan komt een belangrijke werftoegang voor de Oosterweelwerf. Die bevindt zich tussen het Lobroekdok en de fietsbrug. Om gevaarlijke kruisingen tussen het gewone verkeer, fietsers en het werfverkeer te vermijden, rusten we de werftoegang uit met verkeerslichten. De aanleg ervan duurt één maand van 16 augustus tot 16 september 2022. In deze periode is er lokaal hinder op de Slachthuislaan voor wegverkeer en fietsers. 

kruispunt Slachthuislaan Denderstraat

  • Van dinsdag 16 augustus tot vrijdag 26 augustus past de aannemer de rijbaan richting IJzerlaan aan. De rechterrijstrook, de parkeerstrook en het fietspad richting IJzerlaan zijn ter hoogte van de werken afgesloten. Fietsers rijden in beide richtingen op het fietspad richting Schijnpoort. 
  • Van maandag 29 augustus tot dinsdag 6 september werkt de aannemer op de rijbaan richting Schijnpoort. De rechterrijstrook en de parkeerstrook richting Schijnpoort zijn ter hoogte van de werken afgesloten. Van 29 tot 31 augustus is ook het fietspad dicht. Fietsers rijden dan in beide richtingen op het fietspad richting IJzerlaan. 
  • Van woensdag 7 tot vrijdag 16 september wordt de doorsteek in de middenberm gemaakt. Verkeer rijdt dan in beide richtingen over één rijstrook. 
     

Eind september gaan de verkeerslichten in dienst. Ze werken op aanvraag om de doorstroming op de Slachthuislaan maximaal te houden. 
De werftoegang wordt in de volgende maanden gebruikt door werfverkeer van en naar de werf Schijnpoort.