07
oktober
2020
|
08:56
Europe/Amsterdam

Veiligere inrichting fietsoversteek kruispunt Zwijndrechtsestraat/Pastoor Coplaan start 12/10

Samenvatting

Op maandag 12 oktober start aannemer Hertsens met de heraanleg van de Zwijndrechtsestraat tussen de Pastoor Coplaan en het kruispunt Zwijndrechtsestraat/Hoefijzersingel. Zo maken we de fietsoversteek veiliger.

Update 30/11: Omwille van de weersomstandigheden hebben de asfalteringswerken enkele dagen vertraging opgelopen. De aannemer verwacht in de loop van volgende week de weg weer vrij te geven.

---------------------------

Het traject voor fietsers vanuit Burcht naar Zwijndrecht is gevaarlijk ter hoogte van het kruispunt Pastoor Coplaan/Zwijndrechtsestraat. Om deze fietsoversteek veiliger te maken start aannemer Hertsens op maandag 12 oktober met de heraanleg van de Zwijndrechtsestraat tussen de Pastoor Coplaan en het kruispunt Zwijndrechtstestraat/Hoefijzersingel.

Op deze manier optimaliseren we het bestaande fietsnetwerk in Zwijndrecht, dat aansluit op de nieuwe fietsinfrastructuur die we tijdens de Oosterweelwerken aanleggen. Zo werken we verder aan de modal shift waarbij we inzetten op duurzame alternatieven voor het autoverkeer.

Welke hinder mag u verwachten?

De werken gebeuren in 2 fases. Voor elke fase geldt een andere verkeerssituatie:

Fase 1: van 12 oktober tot en met 6 november. We werken op het zuidelijk deel van de Zwijndrechtsestraat. De verbindingvanuit de Pastoor Coplaan naar de Zwijndrechtsestraat is hierdoor afgesloten voor alle verkeer. Auto’s en fietsers kunnen deZwijndrechtsestraat wel nog uitrijden richting Pastoor Coplaan.

  • De omleiding voor het verkeer van de Pastoor Coplaan naar de Hoefijzersingel en de Zwijndrechtsestraat verloopt via deVerbindingsstraat.
  • De omleiding voor fietsers loopt via het vernieuwde fietspad aan de Hoefijzersingel of via de Verbindingsstraat.

Fase 2: van 7 november tot en met 30 november. De Zwijndrechtsestraat is - in beide richtingen - afgesloten voor alle verkeertussen de Pastoor Coplaan en het kruispunt Zwijndrechtsestraat/Hoefijzersingel.

  • De omleiding voor het verkeer van de Pastoor Coplaan naar de Hoefijzersingel en de Zwijndrechtsestraat verloopt via deVerbindingsstraat.
  • Tijdelijk kan je vanuit de Hoefijzersingel links de Zwijndrechtsestraat indraaien om via de Verbindingsstraat naar de PastoorCoplaan te rijden.
  • Voor fietsers loopt de omleiding via het vernieuwde fietspad aan de Hoefijzersingel of via de Verbindingsstraat.

In de laatste week van de tweede fase wordt ook het kruispunt Zwijndrechtsestraat/Hoefijzersingel volledig afgesloten. De omleiding hiervoor loopt via de Hoefijzersingel, Kraaienhoflaan en Verbindingsstraat naar de Pastoor Coplaan.

Gedurende de hele periode van de werken zal het pleintje aan het kruispunt Zwijndrechtsestraat/Verbindingsstraat als eenrotonde dienst doen. Er geldt daar dan gedeeltelijk eenrichtingsverkeer:

  • Het verkeer vanuit de Kraaienhoflaan draait rond het pleintje om de Verbindingsstraat richting Pastoor Coplaan in te rijden.
  • Het verkeer vanuit de Verbindingsstraat dat naar de winkelsite op de Hoefijzersingel wil, draait rond het pleintje om deZwijndrechtsestraat richting Hoefijzersingel te rijden.

*Door weersomstandigheden en afhankelijk van de vordering van de werken kan deze planning wijzigen