24
december
2020
|
14:15
Europe/Amsterdam

Veiligere inrichting kruispunt Zwaluwbeek - Krijgsbaan afgerond

Samenvatting

De aannemer heeft het kruispunt van de Zwaluwbeek en de Krijgsbaan voorzien van verkeerslichten. Hiermee is de veiligere inrichting van dit kruispunt afgerond. 

Eind september startte de aannemer met verbeteringswerken aan het kruispunt van de Zwaluwbeek en de Krijgsbaan in Kruibeke. De fietsverbinding werd veiliger gemaakt en de ontsluiting van het bedrijventerrein geoptimaliseerd.

Lantis - de bouwheer van de Oosterweelverbinding - zet sterk in op de shift naar duurzame verplaatsingen in de brede regio. Samen met enkele gemeenten in het Waasland worden multimodale knooppunten uitgewerkt, missing links in het fietsnetwerk weggewerkt en bestaande fietsverbindingen veiliger ingericht. Zo ook aan het kruispunt van de Zwaluwbeek en de Krijgsbaan.

Voor fietsers verbeterden we de verbinding langs de Krijgsbaan (N419) naar Burcht en Antwerpen en de toegang tot het bedrijventerrein. Er werden verkeerslichten geplaatst en fietsverbindingen verlegd om het dwarsen en in- en uitrijden van de Zwaluwbeek veiliger en vlotter te laten verlopen. Deze verkeerslichten werken op aanvraag vanuit het bedrijventerrein, zodat het verkeer op de Krijgsbaan hier minimale hinder van ondervindt.

In het bedrijventerrein werd een fietsopstelstrook aangelegd, zodat fietsers ook daar veiliger kunnen aansluiten.

De hoofdwerken waren al in oktober afgelopen en sinds eind vorige week zijn ook de verkeerslichten in dienst genomen.