14
maart
2019
|
08:42
Europe/Amsterdam

Vernieuwingswerken viaduct N70/Blancefloerlaan

Samenvatting

De aannemer voert vernieuwingswerken uit aan de onderkant van de brug van de N70 over de R1. Dit van maandag 18 maart tot en met vrijdag 3 mei 2019.

De aannemer van de Oosterweelwerken voert, in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer, vernieuwingswerken uit aan de onderkant van de brug aan de Blancefloerlaan/N70 over de R1. Dit van maandag 18 maart tot en met vrijdag 3 mei 2019.

Deze renovatiewerken kaderen in de Oosterweelwerken Linkeroever/Zwijndrecht. De oplegblokken worden preventief vernieuwd, zodat de bijkomende belasting in de toekomstige situatie na de werken geen risico’s vormt voor de stabiliteit van de brug.

Concreet wordt de brug enkele millimeters opgetild, zodat - langs de onderkant - deze oplegblokken vervangen kunnen worden.

De brug blijft bereikbaar voor autoverkeer, maar om de horizontale belasting op de brug te beperken, zal dit aan een aangepaste snelheid van maximum 30 kilometer per uur zijn. Om de veiligheid te garanderen, wordt de rijbaan ook herleid van twee rijstroken naar één rijstrook in beide richtingen. Daarnaast versmallen we deze rijstrook tot 3 meter.

De Lijn ondervindt geen hinder omdat de bussen uitzonderlijk over de trambedding rijden. Er is ook geen hinder voor fietsers en voetgangers.