03
oktober
2023
|
14:12
Europe/Amsterdam

Voorbereidende werken aan Ringfietspad Deurne

In Deurne starten verschillende Oosterweelwerken op langs het Ringfietspad tussen de Turnhoutsebaan en Schijnpoort. De Antwerpse Ring zoals we die vandaag kennen verdwijnt hier. In de plaats komt er een dieperliggende Ring met overkappingen en Ringparken. Omdat het verkeer moet kunnen blijven rijden tijdens de werken, leggen we eerst een Bypass of tijdelijke snelweg aan. Aan de bouw van de Bypass gaan eerst nog voorbereidende werken vooraf. 

Welke werken?

Op maandag 2 oktober 2023 beginnen we met het verwijderen van de Japanse Duizendknoop. Deze plant is een exotische plant die veel schade aanricht aan de inheemse, natuurlijke begroeiing. De Japanse Duizendknoop moet heel diep uitgegraven worden om hem volledig te verwijderen.

Tegelijkertijd worden de bomen in deze zone gerooid om ruimte te maken voor de Oosterweelwerf. Dit gaat over de bomen in de zone tussen het Ringfietspad en het Groot Schijn, tussen Papenhof en de residenties Rivierenhof (Turnhoutsebaan). Ook het Groot Schijn (zijrivier van de Schelde) wordt verlegd als voorbereiding op de komende werken. 

Hinder

Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, is het Ringfietspad afgesloten . Fietsers rijden tussen het Rivierenhof en Schijnpoort om via de Noordersingel. De volkstuintjes Papenhof blijven bereikbaar. Ook de fietstunnel onder te Turnhoutsebaan blijft open tijdens de werken. 

Omleiding

 

omleiding Ringfietspad1_Tekengebied 1