21
februari
2023
|
13:15
Europe/Amsterdam

Werken rijbaan Bisschoppenhoflaan

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 februari werken we aan de rijbaan van de Bisschoppenhoflaan. De werken gaan door ter hoogte van het kruispunt Sportpaleis tot enkele meters voorbij het kruispunt van de Ten Eekhovelei en de Van der Delftstraat. In de zone Schijnpoort verleggen we kabels en leidingen ter voorbereiding van de bouw van de verdiepte Ring.

In de omgeving van de Bisschoppenhoflaan verleggen we momenteel enkele nutsleidingen. Om deze werken te kunnen uitvoeren, verschuiven de rijstroken van de Bisschoppenhoflaan tussen het Sportpaleis en het kruispunt Ten Eekhovelei.

Richting Wijnegem

Voor auto's die richting Wijnegem rijden, worden de rijstroken meer naar het midden van de rijbaan verlegd. Tussen het kruispunt Sportpaleis (ter hoogte van de afrit) en kruispunt Ten Eekhovelei zijn er 2 rijstroken beschikbaar: 1 rijstrook rechtdoor, 1 rijstrook rechtdoor gecombineerd met rechtsaf om richting Ten Eekhovelei te rijden. 

Richting Antwerpen

Voor auto's die richting  Antwerpen rijden, zijn er tussen het kruispunt van de Ten Eekhovelei en de Van Cortbeemdelei 3 rijstroken beschikbaar. 1 rijstrook linksaf om richting Ten Eekhovelei te rijden, 2 rijstroken rechtdoor om richting Antwerpen te rijden. Aan het kruispunt ter hoogte van het Sportpaleis blijven de huidige rijstroken behouden.

Om ervoor te zorgen dat de verkeershinder in deze zone zo kort mogelijk duurt, gebeuren de werkzaamheden 's nachts. Verkeer heeft nog steeds doorgang tijdens de werkzaamheden.Hinder BHL 22-23feb_Tekengebied 1

Vanaf donderdag 23 februari wijzigen de rijstroken op een gedeelte van de Bisschoppenhoflaan.

 

Oosterweel transformeert hele omgeving van Deurne

De grootste metamorfose door Oosterweel komt er ongetwijfeld in het noorden van Antwerpen. De Antwerpse Ring zoals we die vandaag kennen verdwijnt. Het Viaduct van Merksem breken we af en maakt plaats voor een ingesleufde, dieperliggende Ring die deels overkapt wordt. De Ring verdwijnt zo uit het zicht en op de vrijgekomen ruimte komen meerdere nieuwe parken voor extra groen. Lees hier meer over wat er precies verandert.