09
september
2022
|
10:40
Europe/Amsterdam

Zachte weggebruikers steken veiliger over aan kruispunt Slachthuislaan

Minder risico's voor fietsers en voetgangers bij 3 oversteekpunten aan kruispunt Slachthuislaan - Noordersingel

22-08-08_Schijnpoort_Sportpaleis_foto-40

 

Sinds begin september zijn 3 van de 4 oversteekpunten bij het kruispunt Slachthuislaan - Noordersingel conflictvrij gemaakt. Zo kunnen zachte weggebruikers veiliger oversteken. De 3 oversteekpunten die werden aangepast zijn op de Slachthuislaan, Noordersingel en het meest noordelijke oversteekpunt bij Schijnpoortweg, het dichtst gelegen bij de Lotto Arena en het Sportpaleis. 

Op een conflictvrij oversteekpunt komen fietsers en voetgangers niet in aanraking met auto's en vrachtwagens omdat ze een verschillende groentijd krijgen. De zachte weggebruiker zal niet op hetzelfde moment groen licht hebben als de auto’s en vrachtwagens. 
Het conflictvrij maken van de oversteekpunten beperkt ook de lange wachttijden voor fietsers en voetgangers. Zo garanderen we een vlotte doorstroom. Om te vermijden dat de automobilisten te lang voor het rode licht moeten zijn, met potentieel zware fileopbouw als gevolg, werd een extra afslagstrook bij Schijnpoortweg gecreëerd . 

Tot slot is ook de afslagstrook van de Noordersingel naar Schijnpoortweg veiliger gemaakt. Op deze afslagstrook werd extra verlichting bijgeplaatst zodat gemotoriseerd verkeer ook op dit gedeelde niet in conflict komt met fietsers en voetgangers. 

Opgelet; het meest zuidelijke oversteekpunt van Schijnpoortweg is niet conflictvrij. Daar dient gemotoriseerd verkeer nog steeds aandachtig te zijn voor voetgangers en fietsers die oversteken. Deze zone heeft te weinig beschikbare ruimte om de nodige aanpassingen te kunnen doen om een kruispunt conflictvrij te maken.